FIVE Diamonds, 60 cps.

Proizvođač:
Vrijeme isporuke: U SKLADIŠTU
Ocjena: ( 1 ocjena )
CIJENA (S PDV): 19.90

KRALJ ANTIOKSIDANSA

Onečišćeni vazduh, loša kvaliteta hrane, nedostatak kretanja i stres sastavni su deo naše svakodnevice. Podrazumeva se da ovo vreme nema blagotvoran efekat na organizam.

Ovih pet dijamanata nije slučajno kombinovano u ovom proizvodu iz evropskog, odnosno slavenskog regiona. Oni ne služe samo kao pomoć kod zdravstvenih tegoba, nego uglavnom služe za njihovu prevenciju. Zahvaljujući mnoštvu antioksidansa, eliminišu količinu štetnih slobodnih radikala. Takođe, snižavaju količinu slobodnih radikala u ljudskom organizmu, šta znači manji rizik pojave civilizacionih i drugih bolesti.

Aronija crnoplodna

Aronija - ili drugim imenom - Jarebina crna je biljka čijim zrelim crnim plodovima pripisuju veliku snagu lečenja i sposobnost usporavanja procesa starenja. Poznata je zahvaljujući visokom sadržaju antocijana, vitamina P, C, B, A, mnoštva minerala i drugih biološki važnih aktivnih supstanci. Poznata je i zbog visokog sadržaja bojila koji se upotrebljava uglavnom u prehrambenoj industriji.

Aronija je supernamirnica koja snižava krvni pritisak, ublažava bol, poboljšava metabolizam, pogodna je za dijabetičare, poboljšava čvrstoću i elastičnost vena te usklađuje rad štitne žlezde. Bogata je izvorom supstanci koje stimulišu imunski sistem, dalje štiti od infekcija, pojačava zidove kapilara i efikasno dejstvuje protiv anemije. Sadrži vitamine A i C, vitamine grupe B-B1, B2, B6, vitamine E, F, K, P i flavonoide, minerale, gvožđe, mesing, bor, mangan, molibden ili fluor. 

Crna ribizla

Njeni plodovi su gotovo čaroban izvor vitamina, koji su u mnogočemu bogatiji od vitaminima u npr. limunu i drugim agrumima. U nemaloj količini sadrže takođe tzv. vitamine P ili flavonoide koji osim blagotvornih efekata veoma dobro pomažu u apsorpciji vitamina C. Ovime spisak njegovih aktivnih supstanci ne završava, mogu se u njemu naći i vitamin B, A, minerali i mnogi drugi.

Borovnica

Naziva se modro-crnim zlatom. Svrstava se među supernamirnice. Za razliku od većine supernamirnica, dolazi direktno iz naših šuma i livada. Njezini plodovi sadrže tanine, antioksidanse, bioflavonoide, karotenoide, provitamin A, resveratol, vitamin C, vitamine grupe B, voćne šećere, malu količinu masti, mikro i makroelemente kao što su magnezijum, kalijum, mangan, gvožđe, mesing i cink.

Plodovi pasjeg trna imaju jedinstven sastav - hemijske analize potvrdile su da je najbolji od među do sada poznatih izvora više od 190 prirodnih supstanci. Pasji trn se svrstava među biljke sa najvišom nutritivnom vrednošću na svetu. Sadrži 10 raznih vitamina, 18 aminokiselina, 24 minerala i mikronutrijenta. Imaju začuđujuće visoki sadržaj mono- i poli- nezasićenih esencijalnih masnih kiselina (omega 3,6,7 i 9) i fitosterola. Pasji trn se smatra nenadmašivim prirodnim izvorom vitamina C, E i nekoliko drugih tokoferola, betakarotena te oko 40 drugih karotenoida, flavonoida, organskih kiselina, fitoncida i tanina.

Kupina

Praktično zaustavlja oksigenaciono starenje mozga kod sisara, šta je npr. bilo dokazano na testiranjima na laboratorijskim miševima. Svrstava se među najjače biljne antioksidanse i svojim dejstvovanjem nadmašuje većinu lekovitih flavonoida i antioksidansa prirodnog porekla. Osim vitamina C, sadrži provitamin A, vitamine grupe B, E i K, tanine, pektin, vlakna, kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum i gvožđe. Pomaže kod prehlade i gripa, štiti od slobodnih radikala i bolesti vena, snižava krvni pritisak, ima antisklerotična i protivupalna svojstva te je delotvorna kod lečenja povećane štitne žlezde.