Karnozin 60 kapsula

Proizvođač:
Vrijeme isporuke: DOČASNE VYPREDANÉ
Ocjena: ( 1 ocjena )
CIJENA (S PDV): 60.00

Supstanca dugovečnosti

Svi mi sigurno znamo da je vitamin C, E, Koenzim Q 10. Međutim, retko ko zna šta je "CARNOSINE".

Naučnici ga zovu i supstanca veka ili supstanca dugovečnosti. Pri tom, karnozin je pre sto godina pronašao ruski naučnik Gulevič.

Tokom istraživanja u slovačkim lekarnama utvrdili smo da karnozin kao supstancu lekarnici nisu poznavali ili su je zamenjivali karnitinom.

Važnost karnozina kod nas još uvek nije osveštena. U Rusiji se sa njegovom masovnom upotrebom počelo 70-tih godina prošlog veka.  To je prvenstveno bilo u takozvanoj kozmičkoj medicini, kada su kozmonauti počeli uzimati velike doze karnozina. On je imao za cilj eliminisati ogroman stres koji kozmonauti doživljavaju tokom leta, kao i da ih održava u dobroj fizičkoj i psihičkoj kondiciji. 

Šta je karnozin?

Karnozin je prirodna, za telo sopstvena supstanca, koja se stvara uglavnom u srcu, mozgu  i mišićima. To je biološki aktivan dipeptid, koji sačinjavaju dve aminokiseline. Spada na spisak prirodnih proteinskih regulatora metabolizma. S.E.  Severin je dokazao da karnozin efikasno reguliše (djeluje kao odbojnik (pufrira mlečnu kiselinu u mišićima) i da dejstvovanje karnozina povećava kontraktilnost mišića i njihovu otpornost na umor. Mišić tokom rada gomila mlečnu kiselinu, pH opada, a to je glavni uzrok slabosti mišića. Nakon uzimanja karnozina dolazi do regeneracije mišića, koji odmah radi kao da nikad nije bio umoran. Taj proces poznat je kao "Fenomen Severina".

Efekti

U ljudskom telu još od rođenja (njegova najveća koncentracija je u mišićima kostura, velikom mozgu, malom mozgu i u srcu), međutim, vremenom dolazi do smanjivanja njegovog stvaranja - radi se o procesu, koji se stručno zove senescentracija. Karnozin ima čudesnu sposobnost pomlađivati  ćelije, obnavljati njihova normalna svojstva i produljivati njihov životni vek.  Štiti ćelije od skraćivanja telomera i od oštećenja DNK prilikom deljenja ćelija. Zbog njegovih zaštitnih efekata u mozgu, često ga nazivaju neuropeptid.  Karnozin je kao multifunkcionalni dodatak ishrani relativna novost.