Kravlji Kolostrum, 60 kapsula

Proizvođač:
Vrijeme isporuke: U SKLADIŠTU
Ocjena: ( 1 ocjena )
CIJENA (S PDV): 25.00

Da li često obolevate od gripa, alergije, herpesa ili spadate u obolele od srčano-crevnih bolesti?  Možda bi rešenje za vas bio kolostrum, koji može pomoći obnoviti vaš imunitet na prethodni kvalitativni nivo. 

Da li znate šta je kolostrum?

Mlade majke u porodilištima veoma dobro znaju šta je kolostrum, odnosno "prvo mleko". Tih nekoliko kapi koje mlečna žlezda svih sisara stvara najviše 72 sata nakon porođaja, je od nezamenljive važnosti za izgradnju imuniteta svakog mladunčeta tokom prvih kritičnih dana, nakon šta je napustilo bezbedno okruženje maternice. 

Kolostrum je tečnost, koju sisari izlučuju kratko vreme pre, kao i tokom prvih dana nakon porođaja. Taj sekret se naziva i "prvo mleko", zato šta je sadržan u prvom dojenju nakon porođaja. Kolostrum sadrži veliku količinu aktivnih supstanci u savršenom i izbalansiranom stanju, koje je stvorila priroda. U poređenju sa ljudskim, kravlji kolostrum sadrži 30 do 40 puta više bioloških aktivnih supstanci.

Za korisne efekte kolostra znali su već Inke, stari Egipćani, Grci, Germani i Kelti. Oni su ga čuvali u dragocenim posudama, npr. za vladare da bi poživeli do duboke starosti.  Kolostrum uzimaju i olimpijski sportaši za poboljšavanje svojih rezultata. Razlog tome je visoki sadržaj imunoglobulina - proteina koji su sposobni direktno napasti i uništiti bakterije, viruse, gljivice i druge bolesti. 

Šta kolostrum sadrži:

Imunoglobuline - antitela koja organizam stvara kao odgovor na prisustvo strane supstance, koja je prodrla u organizam, laktoferin - bakterije za svoju reprodukciju trebaju gvožđe, faktore rasta - hormon rasta veoma je bitan i kod lomova, bolesti zglobova, sagorevanja masti, procesa zaceljivanja te za regulaciju nivoa šećera u krvi, kao i lošeg holesterola LDL. Ti faktori pozitivno deluju i na mozak te eliminišu psihički umor. Vitamine, mineralne supstance, enzime, 28 aminokiselina, koje su potrebne za razmenu supstanci i obnovu ćelija, peptide - pomažu rad imunskog sistema i regulišu njegovu aktivnost, interferone - nastaju od belih krvnih ćelija i sprečavaju rast tumorskih ćelija, kao i faktore prenosa, gradeći otpornost.