Sikavica, 100g

Proizvođač:
Vrijeme isporuke: U SKLADIŠTU
Ocjena: ( 2 ocjena )
CIJENA (S PDV): 15.00

Mnoge studije potvrđuju dominantan položaj ove biljke među lekovitim biljkama. Zahvaljujući snažnom korisnom efektu na jetru, sikavica je lek ogromne vrednosti.

Šta je sikavica?

Poznata je i kao šareni čkalj, je jednogodišnja i dvogodišnja biljka koja izrasta u visinu 60 - 150 cm. Potiče sa Mediterana i sazreva uglavnom u drugoj polovini septembra. U isceliteljstvu se upotrebljava naročito kod bolesti jetra, a ima korisni efekat i na žučnjak.

U čemu počiva njezina snaga?

Sikavica je jedan od najbolje ispitanih prirodnih lekova za bolesti i regeneraciju jetra. To je zbog supstance koja se zove silimarin, a koja se smatra najefikasnijom, u odnosu na obnavljanje tkiva jetra. Ta je supstanca još jača od vitamina C i E.

Ciroza (stvrdnjavanje) jetra je noćna mora svakog čoveka koji konzumira alkohol. Bez kompleksa bioflavonida koji stvaraju supstancu silimarin, lečenje ciroze ne bi bilo moguće. Efekti silimarina su toliko očiti, šta se on uspješno uotrebljava čak i za regeneraciju veoma oštećene jetre kod ljudi zavisnih o droge. Njime se leči i takozvana debela jetra, poslije infekcionih upala (žutica) i slično.

Efekti

Smanjuje holesterol, poboljšava probavu, regeneriše sluzokožu maternice, štiti vene i sudove, detoksicira i jača jetru, bori se protiv infekcione mononukleoze, dokazano je da otklanja posledice hemoterapije, pomaže u borbi protiv niskog pritiska, upotrebljava se i kod zatrovanja različite vrste, uključujući trovanje gljivama, jetru lišava hemijskih supstanci i otrovnih supstanci iz hrane, štiti jetru od štetnih efekata uzimanja farmaceutskih lekova, predstavlja ogroman doprinos u borbi protiv migrene, vrtoglavice, depresije, astme, alergija i mučnine za vreme putovanja.